tisdag 28 oktober 2008

Gardinkappa på metervara?

Det här blir vår tredje jul i vår lägenhet och vi har hittils inte haft någon julgardin i köket. Supertrist! Anledningen till att vi inte haft någon har dock varit så enkel som att jag inte har hittat någon som har passat.

Som ni ser på bilden (där jag lyft upp gardinen för att kunna fota det stora problemet) så är det så fruktansvärt fult byggt då fönstret och balkongdörren har olika höjder. Det vill jag såklart dölja och det funkar jättebra med kappan som vi har hängandes där till vardags som min kära mor har sytt till mig. Men jag är ingen sömmerska och de flesta färdigsydda kapporna är 220-240cm vilket blir för kort då det oftast är tänkt att de ska vara veckade. Vet ni om något ställe där man kan köpa gardinkappor på metervara? Eller hur ska jag gå till väga? Jag vill ju ha julgardiner även i köket!

9 kommentarer:

Hanneles jul sa...

Det är väl bara att köpa 2-3 färdiga kappor.
(Själv köper jsg jultextiler jättebillggt EFTER jul :)

Anna sa...

Ett fint tyg kan lika gärna hängarakt, utan att vara veckat tycker jag. Ett tips är att köpa gardinvepor som även funkar att hänga på längden (mönstermässigt och längdmässigt), klipp av till önskadlängd använd rund gardinstång och ögglor med klämmor att fästa på (finns blilligt att köpa på ikea). Ögglorna gör att man vinner ytterligare 5 cm på längden neråt. Enda sömen som behövs är på ena kortsidan, ev två nya sömmar på kortsidorna (kan säkert göras billigt någonstans, eller hos en kompis?). Känns lite svårt att förklara..men jag gör gärna ett nytt försök om det jag skrivit är svårbegripligt.

Hoppas du får upp några snygga julgardiner!

Anna sa...

Kom på en sak till.. Åhlens har haft vepor på metervara, vet dock inte om det endast var enfärgad eller även mönstrade..

Julhuset sa...

Kappor på metervara finns alltid till jul i alla möjliga olika affärer.

Julhuset sa...

Titta in hos Jotex.se har flera julgardiner på metervara.

Marie Glader sa...

Vilken trevlig julsida, kul med fler jultokar!

Marie Glader sa...

glömde min länk ifall du vill kika in hos mig
www.gladers.net

Anonym sa...

Vilken mysig blogg du har!! Jo det där med gardiner är viktigt tycker jag. Jag har haft röda gardiner i mitt vardagsrum sedan jag flyttade in i min lägenhet så dessa passar väl snart i december igen men det skulle ju vara kul men något nytt ;)
Ska fortsätta läsa denna mysiga blogg!

Julflickan sa...

Tack tack för alla tips! :) Å kul att några nya hittat in hit också.