tisdag 6 oktober 2009

Julklappstips för bokälskaren

På Bokmässan i Göteborg presenterades den första läsplattan för den svenska marknaden. Läsplattor är helt enkelt skärmar med interna minnen där man kan ladda in digitala böcker, tidningar och artiklar. Läsplattor har redan slagit igenom stort i USA men nu är det då Sveriges tur att ta sig an de portala skärmarna.

NUUT e-book reader heter den första läsplattan som släpps i Sverige och det ska tydligen vara lika bekvämt för ögonen att läsa på plattan som i en vanlig papperstidning tack vare en ny, speciell skärmteknik. De svenska distributörerna menar även att det ska gå bra att läsa på skärmen i dagsljus. NUUT klarar av att lagra cirka 1000 böcker och du kan läsa i ungefär4,5 timmar innan du behöver ladda den. För den intresserade kommer den kosta kring 3000:-.

Vill du köpa NUUT? Den kommer bland annat säljas på Teknikmagasinet från och med den 12 oktober för 2999:-.

5 kommentarer:

Jul i laloland sa...

Det är mycket fel på programmen och sådär i de där tydligen.
det är kanske en "rolig" teknikpryl, men känns den inte sjukt onödig egentligen? Själv älskar jag ju böcker och kan inte tänka mig att överge en hederlig pocket för en NUUT, hur känner du själv?

Julflickan sa...

Jul i laloland - Jag älskar verkligen att läsa böcker med riktiga pappersblad, men jag kan ändå förstå varför dessa digitala böcker kommer till. Inte tusan var det roligt att släpa med sig ett ton böcker till Paris i somras.. det hade ju varit smidigt att kunna ha alla på en sån där mannick. Men samtidigt har jag svårt att se att jag ska överge mina böcker. Å inte tusan skulle jag lägga 3000:- på en sån pryl.. för som du säger, den är ju bra onödig egentligen. Det går ju minst lika bra att läsa de gamla hederliga pappersvarianterna. Nej.. jag tror jag håller mig till mina böcker och ser hur allt utvecklar sig :)

Jul i laloland sa...

WOHOO!
Jag lobbar hårt för böckerna och bibliotekens överlevnad så jag blir glad när någon mer än jag älskar papperssidor =)
sen luktar ju böcker så sjukt gott också och är superbra julklappar!!!

Hanneles jul sa...

Nyss köpte jag en pocketbok på loppis för 5 kr ;)

Julflickan sa...

Hanneles jul - Begagnade böcker är toppen! Varför envisas alla med att alltid köpa nytt när det finns samma böcker till en mycket billigare peng?