onsdag 14 oktober 2009

Saffranskris?

Jag har under dagen läst hos ett par av er om saffranskrisen som Aftonbladet skriver om. I artikeln får man veta att det är rimligt att saffranspriset fördubblas i år då saffransskörden i Iran i år enbart är på 50 ton jämfört med de vanliga 200 ton. Om vi har otur kan all saffran ta slut i Sverige innan julen är slut.

Jag tycker att saffran är en viktig julkrydda och använder mig en del av den i mina julbak så jag skulle sörja en del om jag blev utan. Men det ju är omöjligt att veta såhär i förväg om den faktiskt kommer ta slut. Det kanske är bäst att köpa på sig sina påsar i tid så man inte riskerar att bli utan? Hur tänker ni?

5 kommentarer:

Elin - Julbloggen sa...

Ja, bäst att köpa redan nu om man inte vill vara utan! Det lär ju inte bli gammalt iallafall ;)

Tina´s Jul sa...

Jag har köpt några påsar men skall köpa några till, saffran hör ju verkligen till julen så det vill jag inte vara utan.

Men brukar det inte inför varje jul pratas om saffranskris? Jag har för mig att det var artiklar om detta även förra året eller det kanske var ansjovisen?

Julflickan sa...

Elin-Julbloggen - Ja, det är nog bäst att köpa på sig ett litet lager :)

Tinas Jul - Det skulle inte förvåna mig om det pratats om saffranskris förut.. saker och ting brukar ju ha en förmåga att förstoras i media. Men jag kommer nog köpa på mig ett litet lager.. bara för att vara säker :)

Anna sa...

Jag läste någon artikel att Santa Maria hade ett så pass stort lager som de brukar av saffran. Dock kommer nog priset gå upp rejällt r7t odlingsproblemen i Iran...

Julflickan sa...

Anna - Det låter bra att Santa Maria har ett lika stort lager som de brukar. Jag betalar ju hellre lite mer än att riskera att bli utan :)