onsdag 13 oktober 2010

Falbygdens Ost - Julmarknad

Jag fick ett mail som tipsade mig om julmarknaden på Falbygdens Ost i Falköping. Nu bor jag tyvärr lite för långt därifrån för att kunna ge marknaden ett besök men efter att ha tittat runt på bilder därifrån känner jag att jag vill tipsa er om den. Det ser verkligen supermysigt ut där!

Marknaden öppnades den 10e oktober och är öppen dagligen ända fram till 23e december. På julmarknaden kan man självklart hitta en populär ostbuffé men även änglar, tomtar och granar.

Öppettider
Vardagar 10 – 18
Lördagar 10 – 16
Söndagar 11 – 16

Någon av er som tänkt besöka den, eller kanske besökt den något tidigare år? Berätta gärna vad ni tyckte!

4 kommentarer:

Therese sa...

Hm, Falköping ligger inte så långt från Göteborg så jag kanske får ta mig en tur dit. Läste om det i någon annan julblogg också, och det ser så mysigt ut!

ELIN - JULBLOGGEN sa...

fick också ett mail från dem :)

Jag ska nog försöka ta mig dit.. Bor hyffsat nära :)

Anonym sa...

Hej!

Va roligt att du uppmärksammar denna underbara marknad! Jag var där i söndags, närmare bestämt på den stora premiärdagen 10/10 kl.10:00:) Det var jättespännande! Vi stod i kön och frös, riktig vinterstämning och kön bara växte längre och längre! Glögg och pepparkakor serverades av glad personal och en kvinna spelade jullåtar på dragspel:D Så det gick ingen nöd på oss där i kön:) Men så plötsligt slogs portarna upp och man släpps in i värmen där man först får hälsa på tomten och får en liten julklapp iform av ett porslinshjärta med en liten tomte att hänga i granen.Sen fick man också en fribiljett till deras enorma ostbuffé:)Efter välkomnandet så kom man rakt in i en stor ostaffär där man kunde köpa allt som man kunde tänka sig i ostväg. Allt presenterat på ett fint sätt varvat med julpynt och provsmak på både knäckebröd, ost, korv och choklad. Det var såå gott! Sen kommer man in i ett stort rum med julsaker i alla dess former: Rolf Berg, Rolf Lidberg, Cult, Sia, listan kan göras lång:D Det fanns allt en julälskare kan vilja ha:)Sen efter allt detta, som grädden på moset, bjöds det på en stor ostbuffé med fri tillgång till kex, ost, druvor, pastasallad mm. Man trodde att man kunde äta hur mycket som helst, men ack va fort mätt man blev och det som var fritt fram att ta hur mycket man ville:P Men det var gott sålänge det varade:D Sammanfattningsvis kan detta bara beskrivas som en plats som måste besökas såhär i juletider! Du skulle älska det:D Om du undrar något är det bara att fråga! Kramar Luva

www.luvasmagiskajul.blogg.se

marie sa...

Hej!!
Jag har varit på falbygdens ost på julmarknaden många gånger..både som lite och "vuxen".
Jag tycker mycket om julen, tyvärr gillar jag inte det stället. Det är inte så mycket och fint som jag förväntat mig iallafall. Man är klar på 10 min.
mvh marie