onsdag 12 november 2008

Mjuk lingonpepparkaka med lingongrädde

Idag testade jag att baka Leilas mjuka pepparkaka med lingongrädde. Jag bjöd mina kära vänner på den ikväll och den blev en hit.



Recept på Mjuk lingonpepparkaka med lingongrädde
Ingredienser:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon
smör och mandelspån till formen

Lingongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl tjock grekisk yoghurt
0.5 dl rårörda lingon

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C om du har varmluftsugn/200°C om du inte har varmluftsugn.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det, och filmjölk, med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.
5. Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
8. Lingongrädde: Vispa grädden lätt och vänd ihop den med yoghurt. Smaksätt med rårörda lingon.

Recept och bild från recept.nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lingongrädde är så gott!

Ida sa...

Hannele - Jaa, det är helt ljuvligt!