onsdag 12 november 2008

Uppdatering kring mina köksgardiner

Först måste jag börja med att tacka för alla tips jag fick när jag bad om hjälp med julgardinerna till mitt köksfönster. Underbara ni! Efter mycket funderande hit och dit bestämde jag mig för att köra på Hanneles tips (att köpa två kappor och hänga upp).

Jag köpte två kappor av den här varianten (som ni ser här till höger) på Åhléns i veckan och köpte med lite röd tråd om jag skulle känna att de skulle behövas sys ihop i mitten. För jo, jag har en nästan oanvänd symaskin ståendes i en garderob. Jag är dock så ovan att använda den att jag helst undviker det.

Hur som, jag köpte två stycken, hängde upp dem i fönstret och insåg att jag verkligen gillade tyget och att det passar jättebra i mitt julkök. Det var bara ett problem. Bredden på kapporna skiljde sig åt trots att båda skulle vara 250*45cm. Skillnaden syns här på bilden där jag tagit ned kapporna och lagt dem på varandra. Jag blev sådär måttligt glad men har bestämt mig för att fixa till det själv. Jag ska sy upp dem så de blir lika långa. Det känns som att jag borde fixa det trots att jag inte är så van att sy. Men irriterande är det.

4 kommentarer:

Fridolin sa...

Åh de är så fina! Har själv spanat lite på dem men bestämde mig för att köpa metervara och sy istället eftersom våra fönster har lite knepiga mått. Trist att de var olika breda dock. Sånt kan verkligen göra mig vansinnig. Om man själv klippt fel är det ju en annan sak...:P

Julflickan sa...

Ja, inte sant? Hade felet varit mitt hade jag ju bara suckat lite och försökt fixa till det. Nu har jag ju köpt färdiga gardiner för att det ska vara enkelt. Morr!

Jultider sa...

Usch vad irriterande när dom var olika långa.. Så skall det ju inte vara när man köper färdig köpt. Hoppas det går bra att fixa till själv. Jag skall med sätta mig vid maskinen en dag och försöka mig på att göra egna julgardiner men vi får la se hur det går för jag kan typ inte sy.

Snöflingans Julblogg sa...

superfint med prickigt!