söndag 13 september 2009

Blossa lättglögg

Jag och sambon insåg förra året att vi inte är särskilt förtjusta i starkvinsglögg så i år kommer det främst drickas lättglögg här hemma. Vissa sorter av vinglögg kan vara gott men lättglögg är nog ändå min favorit. Den enda starkvinsglöggen som jag satsar på att ha hemma är Blossa 09. Jag vet att om jag köper fler flaskor så kommer de ändå inte att drickas upp.

En av mina stora favoriter när det kommer till lättglögg är Blossa Röd Lättglögg. Den finns att köpa på ICA, Konsum eller vilken livsmedelsbutik som nu kan tänkas finnas nära dig. På Blossa kan man läsa att den är identisk med vinglöggen på alla sätt förutom själva alkoholen. Lättglöggen görs nämligen på starkvin och fylligt rödvin och inte på druvjuice. Det gör att glöggen behåller sin vinkaraktär men utan att innehålla alkohol. Blossa Röd Lättglögg har en härlig doft av pepparkaka, nejlika och kardemumma. En riktigt bra glögg till ett bra pris (25:-) som är lätt att få tag på. Det gillar jag!

Den vita varianten av Blossas lättglögg vet jag inte om jag har testat. Det får bli ett projekt för i år.

Sedan kan man även på Blossas hemsida läsa att Blossafamiljen kommer växa i år. De har nämligen tagit fram två nya varianter av lättglögg som de planerar att ha kvar från år till år. De kommer kosta 40:-.Någon som har testat Blossa Vit Lättglögg? Gillar ni den? Vilken glögg gillar ni annars? Det är ju så lätt att köpa samma år efter år när man vet att man gillar den. Men jag skulle gärna vilja testa lite nya glöggsorter i år.

3 kommentarer:

Hanneles jul sa...

Den godaste alkoholfria glöggen är nog
Dufvenkrooks Blåbär & Lingon.

Julflickan sa...

Hannele - Då ska jag ta och testa den!

Thea sa...

Håller med Dufvenkrooks Blåbär o Lingon är en klar favorit hos oss. Den vita Blossa lättglöggen tar vi kall med en isbit i...åh, vad jag längtar. Sedan fanns det en hel del med chili förra året som vi provade men ingen höjdare. Däremot en Dufvenkrooks med choklad och en med hjortron, dem MÅSTE du bara prova.

Hittade till dig av en slump och här stannar jag.:)
Kram