söndag 13 september 2009

Julkonserter i Umeå 2009

Varje år går det av stapeln ett flertal julkonserter. Jag har nu i många år försökt komma mig för att gå på någon, men det tycks aldrig bli av. Vi får se hur det blir i år. Såklart är utbudet allra störst i de stora städerna i södra Sverige men jag har i alla fall hittat ett gäng som kommer äga rum här uppe i Umeå. Jag lovar att uppdatera om jag hittar några andra!

Julkonserten 2009 med Sanna, Shirley, Sonja och Måns.
Denna konsertturné firar i år 20 år och kännetecknet för denna konsert är att tonvikten ligger på just konsert och inte show. Det ska vara en musikalisk upplevelse där mycket omsorg läggs kring musikarrangemangen. I Umeå kan man se denna konsert på Idunteatern och biljetterna kostar 460-520:- (finns att köpa på Ticnet). Julkonserten går av stapeln fredagen den 27 november klockan 20. Om du bor på annan ort så är det bara att gå in på samma hemsida för att se om just din ort också gästas av uppsättningen. De besöker nämligen stora delar av Sverige, så sannolikheten att de även besöker din stad är stor.

Sissel - Strålande Jul
Sissel Kyrkjebö med gästartister ska bjuda på en julkonsert som ska vara utöver det vanliga. Tanken är att julen och dess budskap ska stå i centrum för julkonserten. I Umeå går julkonserten av stapeln på Umeå Arena och biljetterna kostar 370-565:- (finns att köpa på Ticnet). Julkonserten går av stapeln fredagen den 18 december klockan 19.30. Även denna julkonsert besöker flera städer, så om du är intresserad av den. Besök Ticnets hemsida.

Christmas party show + Buffé
På Droskan i Umeå kan man under 6 olika kvällar för 395:- få uppleva en svängig, soulig kritikerrosad julunderhållning. 4 showartister och 6 musiker ska bjuda på 60-talspärlorna och julhitsen som behövs för att komma i stämning. Till detta äter man buffé. Om man inte vill äta så kan man köpa en barbiljett för 195:-. Biljetter finns på Ticnet.

Jul i folkton
Jul i folkton handlar om julen förr och nu i alla dess former. Det ska vara ett beroendeframkallade musikrecept som man längtar tillbaka till varje jul. Det är avskalade akustiska julvisor i folkton som tillförs stora mänger spelglädje som omsorgsfullt blandas med varma personliga julberättelser. I Umeå går Jul i folkton av stapeln på Idunteatern torsdagen den 3 december klockan 19.30. Biljetterna kostar 420:- (finns på Ticnet). Denna tillställning äger även rum på en del andra orter, så om du är intresserad kan du kolla på Ticnet.

Julkonsert Py Bäckman
Lördagen den 5 december klockan 18 kan man gå på en julkonsert med Py Bäckman i Backens kyrkan i Umeå. Gästsolist är Micke Grahn. Biljetterna kostar 250:- och finns på Ticnet.

A Christmas Show
Denna julshow är fullpackad med Glenn Miller-musik och julmusik i Glenn Millers anda. I Umeå kan man se showen på Idunteatern torsdagen den 17 decemeber klockan 19.30 och biljetterna kostar 390:- (Ticnet). Denna julshow går även i andra städer.

The Refreshments Christmas
Denna julturné har i sex år varit ett återkommande arrangemang med såväl klassiska som nyskrivna julhits i gedigen rock n' roll-tappning. Denna julkonsert går av stapeln fredagen den 4 december klockan 19.30 på Aula Nordica i Umeå. Biljetterna kostar 425:- (Ticnet). Om du är intresserad av att se denna show så kommer den äga rum även på andra orter.

Juloratoriet
Lördagen den 12 december klockan 18 och söndagen den 13 december klockan 16 kan man få uppleva NorrlandsOperans Symfoniorkester i Juloratoriet på NorrlandsOperan i Konsertsalen. Det kostar 80:- för barn och 140-160:- för vuxna. Biljetter finns på Ticnet.

2 kommentarer:

Hannele sa...

Kul med julkonserter.

Julflickan sa...

Hannele - Ja, det vore verkligen skoj att ta sig iväg på en!