måndag 14 september 2009

Julkalender 2009 på TV

Bakom årets julkalender på SVT står skådespelarduon Henrik Ståhl och Sara Edwardsson. De har tidigare gjort barnprogrammet "Supersnälla Silversara och Stålhenrik" och julkalendern kommer vara en fortsättning på barnprogrammet. I julkalendern har Silversara och Stålhenrik blivit pensionärer och bor uppe i rymden på en konstgjord planet för pensionerade superhjältar som heter Julstjärnan. De sitter barnvakt åt sina barnbarn Vega och Nova och för att roa dem berättar de för barnen om sina största äventyr. Varje avsnitt ska dessutom innehålla ett musiknummer.

Personligen känner jag väl mig lite halvskeptisk till att julkalendern ska utspela sig i rymden då det i mina öron inte låter särskilt juligt. Men samtidigt.. det kan inte bli så mycket värre än förra året.

Vad tror ni om årets?

4 kommentarer:

Hanneles jul sa...

Julkalendrar är väl sällan juliga..

Julflickan sa...

Hannele - Nej, tyvärr är de ju inte det. Tur det finns gamla att titta på..

Jessica sa...

AHH!
Du har så rätt! Vilken fruktansvärd besvikelse när man såg första avsnittet förra året. Herregud...det var fan värre än Staffan och Bengt och då var ändå det sjukt dåligt.
Jag som kollar varje år vill ju att det ska vara juligt och kuligt på samma gång. MEn jag gillar rymden, så jag har tillförsikt... i alla fall än.
Vilken är din favvo-julkalender?
/Jessica

Julflickan sa...

Jessica - Ja, jag tror aldrig att jag har blivit så besviken som jag blev förra året. Jag såg bara det första avsnittet, sedan lade jag ner att se. Det kändes så tråkigt då jag vanligtvis brukar se i princip alla avsnitt. Så jag håller mina tummar för årets!

Oj, vilken bra fråga. Såklart minns jag många kalendrar från det att jag var liten med värme (Sunes Jul, Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm..) men jag tycker även att Teskedsgumman är söt och att LasseMajas Detektivbyrå var bra. Jag vill nog att julkalendrarna ska vara precis som du beskrev det. Juliga och kuliga! :)

Vilken är din favorit?