lördag 17 oktober 2009

Pyssla ihop en girlang?

Den här fina girlangen kostar 139:- hos Countrystyle. Den skulle gärna få finnas hemma hos mig när det är dags att börja julpynta min lägenhet. Jag tycker dock att den är lite dyr och undrar om man inte skulle kunna göra en egen? Men jag är ingen pysselmästare direkt.. så jag tänkte kolla om ni har några tips?

2 kommentarer:

Jul i laloland sa...

Mitt tips är att du köper miniklädnypor, snöre i naturmaterial och valfri färg och antingen kartongpapper(mönstrat eller enfärgat) eller etiketter av något slag - helst utan utstansade hål så du kan göra hålen själv.

Klädnyporna finns i hobbyaffärer, men jag fann det även på Maxi förra året och de var jättebilliga där. Är de träfärgade eller vita kan du alltid måla dem med hobbylack.

Sen klipper du ut önskad form ur kartongen (använd pepparkaksmått som mall kanske). Hålen kan du göra med hålslagare, strumpsticka eller bälteshåltagare.

Vill du inte ha i papper, tänker jag att det måste finnas dekorationer man kan köpa och trä på. Trähjärtan från Panduro kanske som du kan måla i mönster eller nått sånt. Eller små halmhjärtan kanske?

Trä på både klädnypor och hjärtan på snöret.

Ändarna på snöret är det krångligaste att fixa till tyckte jag, men det funkar ju med öglor om du redan har någon tavla eller nått som hänger på spik. Annars kan vanliga nålar funka, men det är inte så bra för tapetens skull.

Du måste lägga ut en bild om du gör någon. Jag måste nog göra en till i år. Den jag gjorde gav jag bort.

Julflickan sa...

Jul i laloland - Tack, tack, tack så mycket för dina fina råd! Om tiden räcker till ska jag absolut göra mig en :)