torsdag 12 november 2009

Årets julklapp - en spikmatta

Årets julklapp är nu presenterad av HUI (Handelns utredningsinstitut) och i år blev det spikmattan. Personligen blev jag inte ett dugg förvånad över att det blev den och sa redan för några veckor sedan till sambon att jag trodde på den i år. Jag tycker att den speglar den hälsomedvetna tid som vi lever i och dessutom är den riktig snackis som många köper.Jag äger dock ingen spikmatta och kommer nog varken önska mig någon eller ge bort någon i julklapp. Kommer ni? Eller äger ni kanske redan en? Är de verkligen så bra som det sägs?

8 kommentarer:

Linda sa...

Jag har en sedan snart 1 år tillbaka... Den är ju underbar... Har aldrig varit så avslappnad i musklerna som nu... Spänningshuvudvärken jag hade konstant förr är borta... Jag älskar min spikmatta :-) ...

Ulrika sa...

jag har en och den är bra, men om det är spikarna som gör susen eller det faktiskt är att man tar sig tid att vila på den, det är en annan femma...

ELIN - JULBLOGGEN sa...

Njäe, önskar mig ingen.. Har provlegat mammas spikmatta och det gjorde ONT! Ska inte ge bort nån heller...

Anki sa...

Vi har haft en här hemma i över ett halvår och jag tycker det är riktigt skönt att ligga på den och slappna av helt. Dock tror jag det framförallt är tiden jag tar mig för att verkligen slappna av som är det bästa med den, inte själva "spikarna". Vann en egen matta för ett par veckor sedan som jag fick igår och hade jag inte gjort det så hade det nog blivit att jag hade köpt en till mig själv ändå...

Dock vet jag inte om jag tror på att det blir årets julklapp. Känns som att det redan är så många som har den så att den redan har haft sin "toppförsäljning".

Jenny. sa...

Jag har en och jag tycker den är super bra. Har fått mig att slappna av på ett helt annat sätt tex. innan sängdags. Dock kanske den inte kan bota allt. !! =0).

Margie sa...

I have only heard of a bed of nails, these things are new to me, what benefits do they have?
Hugs, Margie.

Alviken sa...

Hej! Jag fick min spikmatta när jag fyllde år i maj och har använt den till och från sedan dess. Men ett är då säkert, det gör jätteont att lägga sig till rätta på den, men sen...ååå jag har somnat där flera gånger. Tycker den är super!
Kram Maria

Julflickan sa...

Linda - Vad härligt att höra att du fått sånt fint resultat av din spikmatta! :)

Ulrika - Ja, det kan man ju kanske diskutera. Men resultatet är ju det viktiga :)

Elin-Julbloggen - Jag har testat min morfars.. och jag tyckte också att det gjorde ont.

Anki - Ja, jag tror att det många gånger bara handlar om att man måste ta sig tid för att slappna av..men om spikmattan får människor att göra det så har den ju fina effekter även om det inte sitter i själva spikarna :)

Jenny - Vad kul att du gillar din :)

Margie - Acupressure carpets will apparently relieve pain, but there is no scientific evidence for it yet. In Sweden, they are really popular!

Alviken - Jag upplevde att det gjorde ont att ligga på den när jag provlåg en. Kanske borde testat fler gånger :)