tisdag 5 januari 2010

Julen närmar sig sitt slut..

Nu när nyår har passerat är det lite som att luften har gått ur julen för min del. Jag vet att julen egentligen varar ända till tjugondagknut men för mig är julen mer tiden fram tills julhelgen. Varje år under hösten laddar jag upp, längtar och accelererar mitt julande för att sedan nå höjdpunkten vid julhelgen. När jul och nyår har passerat känner jag mig alltid ganska färdig vilket jag även gör i år. Det blir aldrig samma sak att krypa upp i soffan med glögg och pepparkakor framför en julfilm i januari som i december för mig. Så nu längtar jag efter vår och sommar men såklart även julen 2010. Men först ska en summering av julen 2009 presenteras här på bloggen. Den kommer inom de närmsta dagarna.

Hur känner ni nu när julhelgen och nyår har passerat? Har ni fortfarande samma julkänsla eller känner ni som mig att julen mer är innan?

3 kommentarer:

Ellinors julblogg sa...

För min del är julen över nu, men det kommer bli tomt när julpyntet tas bort (fast i min familj brukar vi behålla pyntet och granen långt efter tjugonda knut).

Jul i laloland sa...

Jag känner samma som du! Efter nyårshelgen så är det inte samma sak. Och det är skönt tycker jag. För jag vill inte tjata ut julen. Precis som du myser jag stenhårt och laddar hela hösten istället, och nu såhär ett par dagar in i januari så känner jag att det är dags att avsluta julen för denna gång. För min del är julen förberedandet och längtandet, inte bara själva julafton.
Det enda dilemmat i år är att lägenheten som är så stor nu, kommer att bli så mörk när allt ljus försvinner, så möjligtvis får ljusstakar och stjärnor i fönstren vara kvar lite till tills nya lampor införskaffats.

Metronyx sa...

Men visst önskar man att det vore glittrigare i januari. Fast påsken är en stor grej i min släkt så det är nästa event. Så eftersom julladdandet börjar i september ska vi väl börja ladda för påsk...typ nu : D