lördag 9 januari 2010

Summering av julen 2009

Även julen 2009 har nått sitt slut och precis som förra året kommer här en summering. Det är dock med stor sorg i hjärtat som jag skriver årets då jag tycker att den här julen gick alldeles för fort. Jag var på tok för stressad i december för att kunna njuta precis så mycket som jag ville.. men som tur är så kommer det en jul nu i år också!

Bloggen
Det här var andra året som jag drev min julblogg och antalet besökare blev betydligt fler än förra året. När jag hade som flest läsare i år hade jag upp mot 1400 läsare i veckan. Helt fantastiskt! Alla kommentarer och fina mail har gjort det så oerhört roligt att blogga i år. Sedan har jag ju fått möjligheten att lotta ut en mobiltelefon till en läsare, fått en julskinka hemskickad, blivit inbjuden till flera glöggmingel i Stockholm och blivit erbjuden att börja blogga för en stor julsajt. I år kändes dock inte helt rätt för mig.. men om jag får ett sådant erbjudande nästa år kanske det ser annorlunda ut. Riktigt roligt dock att bloggen växte så mycket och det kommer verkligen kännas lite tomt nu fram tills i höst när jag drar igång julbloggen igen. Min julblogg har blivit ett mer seriöst projekt i år.. och som jag känner nu kommer jag satsa ännu mer på den nästa år!

Dryck
Jag förhandsbokade Blossa 09 och tyckte faktiskt att den var riktigt god. Har dock en flaska kvar som sparas till den kommande julen. Utöver Blossa 09 har vi bara druckit lättglögg här hemma då vi tycker att det är mycket godare.

Julmust har vi druckit i mängder. Vi har inte haft någon läskback här hemma (vilket jag har saknat då julmust på glasflaska är mycket godare) men det har såklart gått bra med julmusten i petflaska också. Under sluttampen av julen drack vi mest julmust från sodastreamern och den var en riktig fullträff så den kommer vi absolut dricka nästa år. Med tanke på hur mycket julmust som vi dricker här hemma känns det bra att ha hittat ett billigare och bättre alternativ än att släpa hem flaska efter flaska.

Filmer
Jag har inte köpt några julfilmer i år och faktiskt inte sett några av mina egna heller. Jag har sett några på tv men det har blivit alldeles för lite filmtittande i år. Men tiden sprang bara iväg för mig i år. Jag såg inte ens En Julsaga på bio eftersom de hade slutat visa den i 3D här i Umeå när vi hade tänkt se den i början på december (vilket jag tycker är helt galet med tanke på att det är då man vill se julfilmer).

Godis
Det blev inte mycket godis gjort i år. Vi gjorde en sats knäck (som blev alldeles för lös) och sedan en sats Rocky Road (som blev en riktig hit och absolut kommer återkomma hos oss kommande jular). 

Julbak
Det enda som jag bakade i år var Saffransostkaka och Saffransbullar med mandelmassa. Saffransostkakan var god men samtidigt ingenting som jag kommer göra igen men de underbara Saffransbullarna är ett måste för mig under jul. De är så fantastiskt goda!

Julmarknader
Jag var inte på någon julmarknad i år vilket faktiskt känns lite tråkigt. Jag brukar ofta tycka att julmarknader har lite tråkigt innehåll men tycker samtidigt att det är mysigt att gå på dem.

Julklappar
Jag fick jättemånga fina julklappar som jag är supernöjd med! Julklapparna jag gav bort blev:

Mamma & hennes sambo: Vinkaraff.
Pappa: Gardiner.
Moster & hennes sambo: Vinflaska.
Mormor & Morfar: Vegetarisk kokbok.
Farmor & Farfar: Varsin tidningsprenumeration och en ljudbok.
Kusin: Bok, nagellack, halsband, 3 spel till hennes playstation.
Sambo: T-shirt, pennfack.
Tjejerna: Tavla, handcreme, hudcreme och nagellack.

Planering
Jag hade en lös planering för julen 2009 men den användes knappt. Inför julen 2010 satsar jag på att göra en planering i god tid som inte är alldeles för överambitiös. Min planering i år hade en tendens åt det hållet..

Pynt
Jag köpte nya röda panelgardiner till köket och vardagsrummet, en ny julgransmatta, nytt glitter till granen, små dekorationstomtar till blomsterarrangemangen, halmgris, två hyacintvaser, Karin Mannerståls plåtburkar, röda små dukar till kök och vardagsrum, kökshanddukar, ljuskoppar till blomsterarrangemangen och siffror till blockljus. Alltså inga större inköp utan mest mindre som jag kände att jag behövde (och ville ha såklart!).

Pyssel
Det enda pyssel som jag gjorde var att jag satte nejlikor i en apelsin. Ett oerhört enkelt pyssel.. men riktigt mysigt. Nästa år hoppas jag dock på mer lugna stunder så jag kan pyssla ännu mer. Det hör verkligen julen till..

Blommor
I år köpte jag 4 amaryllislökar som jag väldigt lyckat drev upp. De har alla blommat 3 gånger och haft 5 vackra klockor. I år ska jag testa att spara lökarna så jag håller tummarna för att det går! Annars köper jag absolut nya lökar nästa år för amaryllisar är ett måste. Jag tycker att de är oerhört vackra. Förutom amaryllisar så köpte jag hyacinter som jag hade i två hyacintvaser. är de första två blommat färdigt så köpte jag två nya. Billiga och fina blommor.. och jag gillar verkligen att ha de i hyacintvaser. Jag hade tänkt köpa stora julstjärnor.. men tyckte att det blev lite dyrt och avstod. Nästa år kanske?

Inför nästa år
Julen 2009 blev riktigt bra trots att jag inte hann med ens hälften av vad jag hade velat. Nästa år hoppas jag att mitt liv är lite lugnare så jag kan få njuta ytterligare lite av julen. Jag vill baka mer, se mer julfilmer och bara vara mer. Den här julmånaden stressades bort lite för mycket på grund av min c-uppsats. Jag hoppas att jag nästa år med hjälp av en planering kan påbörja bakning, julklappsinköp och liknande i tid så jag hinner med allt jag vill utan att behöva stressa.

När det gäller bloggen så ska jag nästa år satsa mer på egentagna bilder (har ju äntligen en digitalkamera igen. Det är nästintill omöjligt att ta bra bilder med en mobilkamera som jag har varit tvungen att göra i år), fler recept och pysselidéer och så vidare. Jag har så många idéer! Jag ska satsa allt jag kan på att göra julbloggen ännu bättre julen 2010! Jag insåg även i år att jag inte ska delta i en massa tävlingar med min julblogg nästa år om det inte är ett riktigt bra pris som jag vill tipsa om för jag tycker det har varit tråkigt i år att så många inlägg hos så många bloggar (bland annat min blogg under ett tag i år) var full av länkningar till diverse tävlingar. Jag gillade inte att läsa det och kommer därför inte fylla min blogg med det nästa år.

Jag ser verkligen fram emot nästa jul och jag hoppas att vi ses då också. Fortsätt gärna kika in för man vet aldrig när jag har något att skriva här. För julen är ju något som man har i hjärtat året om! Annars tar vi tag i den riktiga juluppladdningen till hösten igen. Tack för i år, älskade läsare!

2 kommentarer:

Anna sa...

Trevligt att läsa om din julsummering! Har varit roligt att följa din blogg och ser fram emot hösten och nästa julbloggstid!

Mer av allt sa...

Jag tyckte också att Blossa 09 var god och att julen gick fort. Fast nu känns det som om det var längesedan det var jul. Det börjar ju vara ljusare dagar för mig i Luleå och dig i Umeå. Ser fram emot julen och att få följa ditt julbloggande. Kramar från mig