måndag 8 februari 2010

SVTs julkalender 2010

Årets julkalender, julen 2010, i SVT kommer heta Gyllene Knorren och den bygger på Måns Gahrton och Johan Unenges böcker om Hotell Gyllene Knorren.


Handling: Pappa Roger och mamma Ritva har köpt ett supermysigt hotell på landet, nära stora vägen. Vad de inte vet är att det byggts en ännu större väg, några kilometer bort. Ingen har vägarna förbi Hotell Gyllene Knorren längre. Och när första gästen kommer, misstänker lille Ingo och storasyster Isadora att han är en skummis. I samma veva dyker en minigris upp och saker börjar försvinna. Hotellet får besök av diverse märkliga gäster. Allt går galet, och vems fel är det egentligen?

Vad tror vi om den här då?

10 kommentarer:

Metronyx sa...

Osökt kommer jag att tänka på när de gjorde julkalender av Lasse och Maja-böckerna. Lite samma koncept. Men kan nog bli bra för 6-10 åringarna.

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog

Anonym sa...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

Anonym sa...

Hej hopp!

I dag regnigt o grått, så mina tankar gick till älsklingshelgen JUL.

Tittade in o till min överraskning var det en hel del som just hade samma tankar. Jag blev glad, här var det mysigt att tassa runt.

Skall bli spännande med julkalender, följer all tycker det är en tradition sedan mina barn var små, o nu är det barnbarnens tur.

Tack för en trevlig blogg kommer o hälsar på då o då.

Ha en fortsatt go sommar.

Anonym sa...

Åh, jag önskar dom skulle göra nått som riktar sig till fler åldrar. Strålande exempel är ju Mysteriet på greveholm!! :) Ser den varje jul, annars är det ingen riktig jul.

Anonym sa...

håller men, gör mysiga julkalendrar som du sa mysteriet på greveholm, pelle svanslös, trolltider m.m
älskade dom som barn o nu med så är ingen lika mysig jul om man inte har en sån julkalender så kollar alltid på dom gamla mysiga kalenderna .. så tycker ni ska göra mera såna, skulle uppskattas mer av både barn o vuxna.

emma sa...

Jag tycker att det ska vara kalendrar för lite äldre också, tråkigt med tecknat jag som hade sett fram imot en rolig julkalender :(

Anonym sa...

Länk till SVT julkalender 2010:
http://svt.se/content/1/c8/01/29/32/42/Hotell%20Gyllene%20Knorren%20%28SVT%29.pdf

MVH
Julälskaren

Anonym sa...

jag går varje jul och hoppas på någon bra julkalender som det var förut, som t.ex. pelle svanslös, mysteriet på greveholm eller liknande. Dom var riktigt mysiga och passade i många åldrar. Jag tycker att det bara blir sämre ocg sämre för varje år som går, tyvärr.

Anonym sa...

Jag tror att årets kalender blir bra. Inte tecknad som någon trodde.
Hoppas bara att den är riktigt julig, för finns det något mer irriterande än när julkalendern inte har den där julkänslan.
Julälskare