söndag 29 november 2009

Julflickan på Inspirera Mera

Sandra som driver bloggen Inspirera Mera hörde av sig till mig tidigare i höst och frågade om jag inte ville skriva ett inspirationsinlägg till hennes blogg. Självklart ville jag det och här hittar du resultatet. Checka in både inlägget och hennes fina blogg!

Ett litet smakprov på hur mitt julpyntade vardagsrum ser ut. Det är mycket rött, många blommor och ljus i mängder. Så varmt och mysigt som möjligt vill jag ha det. Det är underbart att krypa upp i soffan bland alla kuddar och plädar..

Trevlig första advent




Nu är första advent äntligen här och man kan njuta av julen fullt ut. Jag hoppas ni har en lugn och skön dag.

lördag 28 november 2009

Tävla och vinn en mobiltelefon



Nu kör vi en ny tävling här i bloggen. Doro sponsrar med mobiltelefonen Doro PhoneEasy 410gsm som vinst!



Doro PhoneEasy 410gsm är en användarvänlig och vikbar seniormobil. Stora knappar med bra separering och en tydlig färgdisplay gör det enkelt att både ringa och skicka sms för den som kanske är lite äldre och kanske har lite nedsatt syn. Då telefonen är vikbar behöver man inte krångla med knapplås utan det är bara att vika ihop den.



En perfekt julklapp för en aktiv senior som behöver en mobiltelefon för att kunna hålla kontakt med nära och kära!



Vill du vara med i utlottningen av telefonen? Då behöver du bara skriva en kommentar till det här inlägget och berätta vem du skulle vilja ge telefonen till och varför den personen skulle behöva den här telefonen. Om du har en blogg får du hemskt gärna länka till tävlingen!



Tävlingen avslutas den 6/12 klockan 23.59.


Lycka till!


Tävlingen är avslutad, grattis Annawii!

Julpyntat



När jag ska julpynta börjar jag alltid med att plocka upp alla julsaker och ställa dem så jag ser dem (som här på köksbordet). Därefter plockar jag bort alla saker som jag inte ska ha framme under julen (såsom till exempel gardiner, prydnadssaker och fönsterlampor) och stoppar ned dem i julpyntskartongerna. När det är gjort stryks gardiner och dukar och sedan ska pyntet placeras ut. Det pynt som inte används stoppas tillbaka i kartongerna.. och sedan är hemmet juligt och fint! Det tar sin lilla tid.. men jag tycker det är såå roligt!

Det är så svårt att få till bra bilder nu när det är så mörkt, men jag tänkte i alla fall bjuda på ett litet smakprov av hur det ser ut här hemma. Kan ta bättre bilder imorn och lägga upp.

Hur har det gått för er att julpynta? Har ni fått det juligt och mysigt hemma?

fredag 27 november 2009

Nu kör vi!

Lägenheten är städad, utkastet på C-uppsatsen är inskickat och jag har en helt ledig eftermiddag framför mig så nu ska här julpyntas! Kartongerna är framplockade och nu ska julmusiken på. Sedan har jag det jag gör de närmsta timmarna..


SR's julradio


SR har nu börjat sända julmusik på sina två julkanaler Bjällerklang och Klassisk jul. Så från och med idag tills den 6 januari kan vi lyssna på julmusik dygnet runt. Det låter väl inte fel?

Jag lyssnar på Bjällerklang nu..

torsdag 26 november 2009

Julstädning

Ikväll städas det för fullt här hemma. Hela lägenheten ska skina innan jag är färdig för i morgon åker julpyntet fram. Så den här kvällen kanske inte är veckans roligaste.. men då får jag det desto roligare imorn istället.

Städa, städa..


Glöggexperiment

Jag har ett tag muttrat över att jag bor i Umeå och inte i Stockholm. För hur roligt vore det inte att kunna gå på det här som jag fick en inbjudan till för några dagar sedan?



Ska någon av er gå?

Pernillas Jul - avsnitt 1

Jag har läst på några bloggar nu idag att ni tycker att Pernillas Jul var stressig och det håller jag verkligen med om. Jag förstår inte varför programmet inte kan vara en timme istället. Det känns som att det var alldeles för mycket intryckt på 30 minuter och både Pernilla och Birgitte kändes riktigt konstlade. Men jag kände ändå någon slags underliggande potential så jag satsar på att se även de kommande avsnitten.

Vad tyckte ni? Kommer ni se resten av avsnitten?

onsdag 25 november 2009

Jul med Tv4

Pernillas Jul
I Pernillas Jul bjuder Pernilla Wahlgren in till sitt hem på Lidingö utanför Stockholm för att inspirera till julmat, bakning och pyssel. Pernillas barn hjälper till att göra det mysigt inför julen men även andra nära och kära hälsar på.

Sänds på Tv4+ klockan 21.00 i fyra veckor med start ikväll, den 25/11.

Lottas Jul på Liseberg
Lottas jul på Liseberg är en klassisk julkonsert med Lotta Engberg, från stora scenen på ett julsmyckat Liseberg. Det blir ett pärlband av nyskrivna låtar och julklassiker. Med på scen finns Sven Wollter och Nordman, som båda sjunger duett med Lotta.

Sänds på Tv4 klockan 20.00 den 7/12.

Jul med Ernst
I Jul med Ernst får tittarna i två program följa med Ernst Kirchsteiger till hans eget smultronställe, ön Öja utanför Nynäshamn. Här förbereder han sitt julfirande med julpynt, inredning och matlagning och till sin hjälp har han både kända och okända ansikten.

Sänds på Tv4 klockan 21.00 den 18/12 och den 21/12.

O, helga natt
På självaste julafton leder Ernst hela Stortorget i Örebro i allsång i programmet O, helga natt. Han får sällskap på scenen av bland andra Charlotte Perrelli, Brolle, Oscar Bly och en stor orkester.

Sänds på Tv4 klockan 20.00 den 24/12.

Äntligen Hemma Jul
Martin Timell, Lulu Carter och Karin Mannerstål och resten av gänget bjuder på inspirerande inredningstips och pyssel inför den stundande julen i årets Äntligen hemma jul.

Sänds på Tv4 klockan 20.00 den 22/12.

Bingolottos Uppesittarkväll
Som traditionen bjuder sänds Bingolottos uppesittarkväll dagen före julafton. Lotta Engberg med gäster spelar bingo, spånar fram julklappsrim och ger sista minuten-tips.

Sänds på Tv4 klockan 20.30 den 23/12.

Julmys trots späckat schema

Trots att jag har massor att göra både dagar och kvällar har jag sett till att ha det mysigt omkring mig ändå. Som jag skrev i söndags så fixade jag till mina julblommor som nu vackert pryder mitt hem och jag har även hunnit med att plocka lite lingonris som jag stoppat i små glas. Det tillsammans med ljus gör att det bara spritter i kroppen efter att få plocka fram julsakerna..

Inte blir det bättre heller efter att ha varit ute hos Moster på landet som i sitt röda lilla hus har plockat fram både julgardiner och adventsljusstakar. Även min Mormor har plockat fram det.. och igår när jag besökte min Mamma höll hon på kontrollera att alla lampor fungerade i adventsljusstakarna. Jultokar är vi allihopa..


Julkortspåsen

Jag har haft så fullt upp de sista dagarna att jag hade missat att jag fick julkortspåsen igår. Den ska nu raka vägen upp på kylskåpsdörren så jag inte glömmer bort att skicka iväg julkorten. Förra året hann jag helt enkelt inte med dem eftersom jag började för sent. Men i år har jag redan köpt julfrimärken så jag ligger redan ganska bra till .. Jag uppskattar verkligen att få julkort i brevlådan.. så självklart vill jag skicka egna!

tisdag 24 november 2009

Första julpyntade fönstret

Igår såg jag det första julpyntade fönstret. Längst upp i vårt hus hade en lägenhet tagit fram både adventsljusstake och stjärna. Så fint! Men nu är det inte många dagar innan mitt kommer upp..

måndag 23 november 2009

Gör dina egna julklappar

Hemmakanalen kan du hitta tips på hur du gör egna julklappar. Ett nytt tips på julpyssel som kan bli julklappar läggs upp varje dag.

Eget kollage med bilder från Hemmakanalen.se

söndag 22 november 2009

Julen blir dyrare i år

På Aftonbladet kan man läsa att julen blir dyrare i år då priset på flertalet varor har ökat. Då jag är vegetarian rör det mig inte alls att sillen på burk har blivit 8% dyrare eller att grisköttet har ökat i pris. Men nog kommer jag köpa till exempel saffran trots att den är rekorddyr och både mandlar och russin finns redan här hemma.

Lär mer här.

Julfixar lite i förväg

Julmusiken dundrar ur högtalarna och jag håller på att göra mina amaryllisar redo för nästa helg. De ska ned i krukor och dekoreras. Julstämningen finns här idag..

Vad gör alla ni idag?

Fred Claus

Handling: Filmen handlar om Fred Claus, jultomtens bror, och totala motsats. Efter att ha vuxit upp i helgonlika Nicks skugga har Fred blivit en surpuppa som tappat tron på julen. En magisk decemberdag flyger Fred norrut (förstaklass med ren) och upptäcker att Nick är i knipa: en beräknande effektivitetsexpert har bestämt sig för att lägga ner julen för gott!

Betyg: 3/5
Jag är lite kluven kring vad jag egentligen tyckte om den här filmen. Stundvis tyckte jag att den var supermysig (jag gillar filmer som utspelar sig på Nordpolen) men stundvis kändes det helt fel. Men överlag tyckte jag ändå att det var en ganska mysig julfilm som borde få sin plats i julfilmssamlingen.

Julklappstips



Jag fick ett mail från Kvinna till Kvinna som tipsade om att man kan skicka julkort från deras hemsida. Så vad säger du om att skicka ett julkort istället för att köpa en tröja till din mamma? Ditt bidrag går då till kvinnor i konfliktländer som:

- driver kvinnojourer och skyddade boenden
- ökar kunskapen om våld mot kvinnor
- arbetar förebyggande mot trafficking och andra former av sexuellt våld

150 kr
räcker till en veckas kostnader för en jourtelefon för palestinska unga tjejer och kvinnor som drabbats av sexuellt våld.

300 kr
räcker till en radiosändning i Albanien med information om våld i hemmet.

500 kr
räcker till en workshop om kvinnors rättigheter för 30 unga tjejer i Serbien.

1000 kr
räcker till en månadslön för en irakisk socialarbetare som besöker traffickerade kvinnor i fängelser och hjälper de m till en andra chans.

Gå in här och läs mer om hur Du kan skicka ett julkort.
Vill du veta mer om Kvinna till Kvinna? Läs här!

lördag 21 november 2009

Julshoppat

Idag har jag julshoppat lite. Mitt mål var att köpa lite ljus och dekoration så jag kan fixa till min adventsljusstake i veckan, men det blev lite mer än så. Det blev vita ljuskoppar (som jag har tänkt stoppa i något blomsterarrangemang), två sorters glitter till granen, blockljus i olika storlekar, kruka (att göra ett blomsterarrangemang i), dekoration och Karin Mannerståls underbara pepparkaksburkar som jag drömde om redan förra året.


fredag 20 november 2009

En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar tills det är dags att börja plocka fram julpyntet. Tiden har gått så fort! Nu sista veckan ska jag städa lägenheten, införskaffa det sista som jag behöver (bland annat 4 blockljus till adventsljusstaken) och fixa mina blomsterarrangemang. Jag vill ha allt färdigt så jag kan hänge mig helt åt att julpynta och att njuta av att julen äntligen är här..

Vissa av er har redan tagit fram ert julpynt. Jag hoppas ni har det riktigt mysigt hemma nu! Lite avundsjuk är jag allt.. helgen när man tar fram sitt julpynt är bland de bästa på hela året.. men jag får min helg nästa vecka.. Åh, jag längtar!

torsdag 19 november 2009

Julkalender


Den här julkalendern med klädnypor är riktigt fin och instruktioner för hur du gör den hittar du här. Det finns fortfarande tid att hinna göra en innan 1 december. Så pyssla, pyssla..

Julskinka från Ridderheim



Idag fick jag ett riktigt stort paket levererat hit hem. Det var Ridderheim som hade skickat en kylväska åt mig som innehöll deras e-nummerfria julskinka samt pressreleasen till den både i pappers form och på skiva. Här kan du läsa pressreleasen.

Jag tycker det låter riktigt bra med en julskinka utan e-nummer (för vem vill stoppa i sig en massa tillsatser?) men nu är jag vegetarian och äter inte julskinka i överhuvudtaget. Skinkan befinner sig därför redan hos min kära vän J som ska tillaga den och lämna sitt utlåtande. Jag lovar att skriva här i bloggen så snart jag fått veta vad hon tyckte om den!

Någon av er som funderar på att köra e-nummerfritt i år? Eller är det många vegetarianer där ute, precis som jag?

onsdag 18 november 2009

Första julklappen är beställd

Äntligen har jag beställt den första julklappen. Jag har börjat ovanligt sent i år men det känns ändå skönt att ha kommit igång. Ska fortsätta surfa vidare efter fler julklappar nu..

Hur långt har ni kommit med era julklappsinköp?


Julvärd 2009



Årets julvärd på SVT är nyhetsankaret Lisbeth Åkerman. Vad tycker ni om det? Jag vet inte särskilt mycket om henne men det blir säkert bra. Helt fel kan det väl aldrig bli..

tisdag 17 november 2009

Uppdaterad info om Nationskörens julkonsert

Som jag nämnde tidigare så ska Nationskören ha två GRATIS julkonserter här i Umeå den 4 december i Stadskyrkan. Tiderna är nu fastslagna och konserterna kommer gå av stapeln 18.30 och 21.00.

Här hittar ni Nationskörens hemsida där ni kan lyssna på bland annat förra årets julkonsert.

Nationskören sjunger även vid julbord och liknande efter beställning så om någon av er är intresserad av det kan ni kontakta Helene på 073- 507 15 97.


Facebookgrupp för att rädda julmusten

Som jag skrev igår är årets julmust på glasflaska hotad på grund av bristen på flaskor. Jag fick ett tips av läsaren Joakim Karlsson att det finns en grupp på Facebook som försöker uppmuntra människor att panta sina flaskor. Jag har gått med och bjudit in alla mina vänner! Gör samma sak du med om du också är med i Facebook så vi kan sprida till så många som möjligt att flaskorna måste pantas.

Gruppen hittar du här!

Adventsljusstake i betong


Har du ingen adventsljusstake? Är du lite pysslig?

Då kanske den här läckra varianten är något för dig. Det är en adventsljusstake i betong som du gjuter själv. Intstruktionerna finns här!

Läcker va?

Alladin-asken firar 70år

Alladin-asken som är så starkt förknippad med julen fyller 70år i år. För att fira detta inbjuds vi att rösta på vår favoritpralin då en ny sort ska flytta in i asken nästa år. Min stora favorit i asken är gräddnougaten men jag gillar även trillingnöten så mina favoriter ligger än så länge i topp! Om du vill försöka förhindra att din favorit försvinner från asken kan du gå in och rösta här.

måndag 16 november 2009

Tips på jultidning

UnderbaraClara ger ut en jultidning i begränsad upplaga. Den kostar bara 20:- och  här kan du få information om du beställer den.

Grattis Tiagirl

Vinnaren i min tävling är nu dragen. Ett stort grattis till Tiagirl!

Ni som inte vann behöver inte misströsta. Jag kommer lägga upp en ny tävling inom de närmsta dagarna. Så håll utkik!

Julfint i fönstret


Kollage med saker från: Rusta, IKEA, Ellos, Jotex och Clas Ohlson.

Oavsett vad man har för personlig stil så finns det alltid något fint att ha i sitt fönster när julen är här. Det finns en uppsjö av adventsljustakar, stjärnor och andra jullampor. Vad brukar ni ha i era fönster?

Rädda julmusten - panta era flaskor!

Jag tycker att julmust på glasflaska är absolut godast så jag blir ledsen när jag här läser att julproduktionen av julmust på glasflaska är hotad på grund av brist på flaskor. 33-centilitersflaskorna är nämligen slut på bryggerierna och nu vädjar branschorganisationen Sveriges Bryggerier konsumenterna att gå och panta sina flaskor så julen kan räddas. Tydligen så behöver de få in 100 000 flaskor den här veckan för att julproduktionen inte ska vara hotad.

Så alla ni som har 33-centiliters flaskor hemma: panta dem nu i veckan! Vi får ju bara inte riskera att bli utan julmusten..

Lite nytt


Jag köpte mig en fin röd hyacintvas och juligt röda kökshanddukar när jag var på ICA i helgen. Jag längtar efter att få börja göra mitt hem julfint..

Dött på bloggen

Som ni kanske har märkt har bloggen varit helt död de sista dagarna. Jag har haft så fullt upp att jag inte har haft tid att skriva något. Vårt kök och vardagsrum har nämligen tapetserats om och dessutom har jag hunnit vara med att vara sjuk samt anordna en fest. Men nu är jag på gång igen så nu fortsätter vi uppladdningen för jul. Advent är mindre än två veckor bort nu... Snart, snart får man börja julpynta. Jag längtar!

torsdag 12 november 2009

Årets julklapp - en spikmatta

Årets julklapp är nu presenterad av HUI (Handelns utredningsinstitut) och i år blev det spikmattan. Personligen blev jag inte ett dugg förvånad över att det blev den och sa redan för några veckor sedan till sambon att jag trodde på den i år. Jag tycker att den speglar den hälsomedvetna tid som vi lever i och dessutom är den riktig snackis som många köper.



Jag äger dock ingen spikmatta och kommer nog varken önska mig någon eller ge bort någon i julklapp. Kommer ni? Eller äger ni kanske redan en? Är de verkligen så bra som det sägs?

onsdag 11 november 2009

Saffransostkaka med grädde

Ikväll har jag och sambon bakat Saffransostkaka med grädde. Det var en enkel kaka att göra och den var god. Tyvärr kändes den dock inte särskilt julig, saffranet till trots, så jag vet inte om jag kommer baka den något mer i jul. Men en god kaka var det!

Recept på Saffransostkaka med grädde
Ingredienser:
I dl sötmandel
1 bitterbandel
1 kuvert saffran
½ dl råströsocker
2 burkar Ricottaost à 250g
Finrivet skal av 1 citron
½ dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 msk hackad sötmandel

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smörj och bröa en liten ugnsfast form.
3. Hacka mandel, bittermandel, saffran och socker fint i mixern.
4. Blanda i ost, citronskal, mjöl och kör några varv så att allt blandar sig.
5. Knäck äggen äggen ett i taget och kör ytterligare någon sekund.
6. Blanda i mjölk och ½ dl grädde och kör snabbt till en jämn smet.
7. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Lägg ett ark folie ovanpå kakan om den börjar få för mycket färg.
8. Vispa resten av grädden lätt och servera den tillsammans med kakan som du har strött lite hackad mandel över.

tisdag 10 november 2009

Jul hos Jysk



Jysk hemsida finns det nu ett gäng julsaker. Den röda, blinkande rudolfnäsan tyckte jag var lite rolig och den röda älgen är sådär fulsnygg att jag inte kan låta bli att gilla den. Julbrickan var riktigt fin och änglaspelen tycker jag ser ut att vara ett bra alternativ till de lite dyrare Pluto-varianterna. 29,95:- kan man verkligen inte klaga på.

Eget kollage av bilder från Jysk.

Tävling hos Tinas Jul


Hos Tinas Jul tävlar jag om CD-boken Julsagor. Tävla du med vetja!

Tävling hos Julhuset

Jag tävlar om denna vackra skål hos Julhuset. Gör du?


måndag 9 november 2009

Julpärm - En inspirationskälla att spara från år till år

Ikväll har jag påbörjat ett litet projekt. Jag har nämligen börjat fixa med en Julpärm. En julpärm är en inspirationspärm där man samlar idéer, recept, fina bilder och allt annat som man kan tänkas vilja ha kvar från år till år.

Då jag kände att jag inte ville klippa sönder mina jultidningar bestämde jag mig för att scanna in de sidor som jag gillar. Så ikväll har jag börjat arbeta mig igenom min tidningsbunt och scannat in favoritsidorna, skrivit ut dem samt klippt ut bilderna. Än så länge ligger mina utscannade, utklippta bilder osorterade i en plastficka men så snart jag har gått igenom alla mina tidningar helt och hållet ska allt sorteras upp i pärmen.

Det ska bli riktigt härligt att få en pärm full med saker som jag inspireras av!

söndag 8 november 2009

Tävling hos mig


Julen närmar sig nu med stormsteg och det tänkte jag fira med att ha min allra första tävling här på bloggen! Jag hoppas ni vill vara med och tävla om John Grishams roman Julfritt i pocketversion.

För att delta så skriver du en kommentar till det här inlägget och länkar till tävlingen i din egen blogg. Om du inte har någon blogg så tipsar du minst två personer om tävlingen via mail och vidarebefodrar samma mail till mig (julflickan@gmail.com). Tävlingen pågår till den 15 november klockan 00.00. Vinnaren dras den 16:e och presenteras då här på bloggen.

Lycka till!

H&Ms julsaker

H&M har nu presenterat sin kampanj med julsaker och den hittar du här. Det finns en del fint, så kika in där!

lördag 7 november 2009

Lite nytt hos mig


Övre: Änglarna från Amelia Jul, Siffror till adventsljusstaken (Hemtex, 49:-)
Nedre: Panelgardiner (Olssons Tyger, 139:-/st), Tabletter (Hemtex, 4st 99:-)

fredag 6 november 2009

Lite nya böcker

Igår kom ett gäng böcker som jag hade beställt. Jag gillar verkligen att bege mig in i böckernas värld så jag tänkte att jag kunde beställa hem några böcker att läsa nu när julen är på intåg. Bland annat dessa två böcker här nedanför trillade ned i min brevlåda; Viveca Lärns En fröjdefull jul och Fannie Flaggs En röd liten fågel i juletid. Jag hoppas att jag gillar dem och att de sprider massor av julstämning.


Mer snö igår.. men inget nu

Igår på kvällen började det snöa igen och det var ganska vitt ute när jag gick till sängs. Snön låg fortfarande kvar på marken när jag vaknade i morse men nu under dagen har det töat bort. Riktigt trist.. men förhoppningsvis kommer snön för att stanna om inte alltför länge.


Utanför mig igår kväll.

En julsaga har premiär idag!

Idag har En Julsaga biopremiär! Jag längtar tills jag tar mig iväg och ser den. Ska någon av er se den ikväll?


torsdag 5 november 2009

Jultidningar


Idag när jag var förbi affären köpte jag självklart med mig dessa jultidningar hem. Så jag sitter nu här i soffan och har det riktigt mysigt!

Har ni hunnit köpa hem dem? Vad tyckte ni?

Lite, lite snö


Lite, lite, liiite snö har vi fått inatt.

Tävling hos Hemma hos Suttan

Jag är med i en tävling hos Hemma hos Suttan där dessa fina saker står som vinst.


onsdag 4 november 2009

Tävling hos Fru Sätterlund



Hos Fru Sätterlund kan man vinna detta underbara set. Jag drömde om dessa burkar redan förra året då jag tycker att de är så himla fina, så jag hoppas verkligen på vinst!

Jul och Hantverksmässa

Jag fick ett mail med information om Jul och Hantverksmässan i Kista. Nu ligger Kista kanske lite väl långt bort från mig men jag tyckte mässan verkade intressant så jag tänkte att jag kunde sprida informationen vidare till er. Några av er kanske bor i Stockholmsområdet och har möjlighet att besöka mässan.

Den 3-6 december går Jul och Hantverksmässan i Kista av stapeln och fokus kommer ligga på både hantverk, design och delikatesser. Det kommer finnas ungefär 150 utställare på plats och mässan har valt att satsa på en kombination av unika klappar och aktiviteter. Man kan till exempel få prova på att blåsa och gravera glas (som ni ser här på bilden till vänster) och att handstöpa ljus.

Jag tycker det låter som en riktigt bra mässa och hade gärna besökt den om jag bott lite närmare. Om Du tycker att den låter intressant och vill få mer information kan du läsa mer här.

Foto: Julhantverk

Carola släpper ny skiva och åker ut på turné

Jag läste hos Julaftonsmorgon att Carola kommer släppa en ny julskiva den 11 november och som den lilla Carola-älskare som jag är blev jag riktigt nyfiken. Självklart var jag tvungen att kolla upp vad det är för skiva som ska släppas!

Skivan heter Christmas in Bethlehem och alla låtar är den här gången på engelska. Carola kommer dessutom åka ut på en julturné som heter Nya Jul i Betlehem – Carola med vänner. Om du är intresserad av att köpa skivan eller gå på konserten kan du besöka Carolas hemsida där all information finns. Där kan du även förhandsboka skivan så den ligger i din brevlåda på releasedagen!

Snö?

Det känns som att vädergudarna har vänt upp och ned på Sverige. Jag har nämligen läst på mer än en blogg att det har snöat i stora delar av Sverige idag. Min vän E som för tillfället bor i Tyskland har även hon fått snö. Men här i Umeå lyser snön med sin frånvaro. Lite ovanligt är det allt att de i söder får snö medan vi i norr är utan. Jag är lite avundsjuk :)

Ni som bor i Götaland och Svealand bör vara dock aktsamma. SMHI har nämligen utlyst en Klass 1-varning där då snöfallet väntas innebära risker för allmänheten och störningar för samhällsfunktioner. Jag hoppas att ni har hunnit byta till era vinterdäck!


tisdag 3 november 2009

Julbord i Västerbotten

I dagens VK (Västerbottens Kuriren) fanns det ett helt uppslag med annonser för julbord. Flera av dessa ställen kräver att man förbokar men ett tips är att om du vill gå på något speciellt julbord är att du ringer och bokar bord i förväg även om det inte krävs. Julborden brukar nämligen snabbt bli fullbokade.

Julbord
  • Tärnaby. Telefon: 0954-104 15
  • Droskan. Telefon: 090-13 55 88
  • Evys. Telefon 090-18 04 00
  • Wärdshuset Bävern. Telefon: 0932-105 10, 070-390 51 38
  • Skeppsviks herrgård. Telefon: 090-540 54
  • O'Learys. Telefon: 090-13 58 30
  • Brännlands Wärdshus. Telefon: 090-301 30
  • Hotell Forsen. Telefon: 0933-397 00
  • Sävargården. Telefon: 090-77 02 22
  • Kronlund kursgård. Telefon: 0933-240 38
  • Restaurang Skogskåtan. Telefon: 0950-100 83
  • Restaurang Örnen. Telefon: 090-120 800
  • Sjömärket. Telefon: 0930-209 25, 070-256 57 00
  • Hotell Vännäs. Telefon: 0935-109 30
  • Harrys. Telefon: 090-77 10 00
  • Mammas Restaurang. Telefon: 090-13 60 90
  • Norrskensgården. Telefon: 090-18 06 90
  • Levar Hotell & Restaurang. Telefon: 0930-109 45
  • Rex. Telefon: 090-70 60 53
  • Baggböle herrgård. Telefon: 090-13 76 00

Catering
  • Annas fest & mat. Telefon: 090-434 50, 070-991 68 66
  • Evys. Telefon: 090-18 04 00
  • Wärdshuset Bävern. Telefon: 0932-105 10, 070-390 51 38
  • Restaurang Örnen. Telefon: 090-120 800
  • Mammas Restaurang. Telefon: 090-13 60 90
  • Norrskensgården. Telefon: 090-18 06 90

Tävling hos Julaftonsmorgon





Hos Julaftonsmorgon kan du vinna julfilmen En galen jul. Kika in och tävla du med!

måndag 2 november 2009

Ballerina Pepparkaka

Jag testade ju inte bara Marabous Vinter i lördags, utan jag testade även Ballerina Pepparkaka. Ballerina Pepparkaka tyckte jag om, i motsats till Marabous Vinter. Men samtidigt känner jag att om jag vill äta något som smakar pepparkaka är det ju absolut godast att äta riktiga pepparkakor. Ingenting annat kan ju slå dem..

Vad tycker Du om Ballerina Pepparkaka? Hiss eller Diss?

Julmarknad på Forslundagymnasiet

Lördagen den 12/12 är det julmarknad på Forslundagymnasiet, Umeå. Marknaden håller öppet mellan 11-16.

Julmarknad på Gammlia

Lördagen den 5/12 och söndagen den 6/12 är det julmarknad på Gammlia, Umeå. Julmarknaden håller öppet mellan 10-16.

Julmarknad i Vindeln

Lördagen den 5/12 är det julmarknad i Vindeln. Julmarknaden håller öppet mellan 10-16.

Julmarknad på Dalkarlså Folkhögskola

Lördagen den 5/12 är det julmarknad på Dalkarlså Folkhögskola i Bygdeå. Julmarknaden håller öppet mellan 13-17.

Tävling hos Inspirera Mera



Kika in hos Inspirera Mera så kan du vinna den här snygga adventsljusstaken. Åh, vad den skulle passa bra här hemma!

Julmarknad på Olofsfors Burk

Lördagen den 28/11 och söndagen den 29/11 är det julmarknad på Olofsfors Bruk i Nordmaling, Umeå. Marknaden håller öppet mellan 11-16.

Julmarknad på Elofssonhallen

Lördagen den 28/11 och söndagen den 29/11 är det julmarknad på Elofssonhallen i Röbäck, Umeå. Marknaden håller öppet mellan 10-16.

Tävling hos Saras Inredning


Jag tycker att ni ska titta in hos Saras Inredning som har en tävling där man kan vinna fina julservetter samt en hemlig julsak.

Tävling hos Sockenvägens Söta



Kika in hos Sockenvägens söta där du kan vinna denna söta julskylt samt doftvax från Yankee Candle.